Radnik započeo pripreme: Od 7. jula na Zlatiboru

Vranje - Prozivkom igrača na Gradskom stadionu u Surdulici FK Radnik je zvanično započeo pripreme za predstojeću sezonu Super lige Srbije u fudbalu.

Šestu godinu u elitnom društvu Surduličani bi da obeleže korakom više, odgovorno i čvrsto, sa ciljem da budu tim za gornji dom tabele.

Sportski direktor Radnika Darko Gašić poželeo je fudbalerima uspešnu sezonu i da ih virus Covid-19 sve zaobiđe, aludirajući na stanje koje nije nimalo naivno i situaciju koja zahteva da svi budu ozbiljni i odgovorni.

- Sa posebnim zadovoljstvom ističem da u novu sezonu ulazimo sa starim stručnim štabom koga će predvoditi Simo Krunić.

Kada je reč o igračkom kadru napomenuću to da su nam vernost produžili Vuk Mitošević i Predrag Đorđević, a pred samim činom potpisa za produžetak ugovora je i Bratislav Pejčić – rekao je Gašić.

On je dodao da su se šest igrača vratili sa pozajmice, te da ima novajlija.

- To su Nikola Radmanovac, Mihajlo Reščanin, Nemanja Vlajković i Igor Šehapi, a od ove sezone i Viktor Lukić stiče pravo nastupa za Radnik - dodao je Gašić.

Gašić je pred početak nove sezone najavio pojačanje u medicinskom timu koji zasad ima lekara i dva fizioterapeuta, a biće pojačan sa još dva stručna lica.

Šef stručnog štaba Radnika Simo Krunić izrazio je uverenje da će svi fudbaleri ozbiljno poštovati mere zaštite od aktuelnog virusa, "kako zbog njih samih, tako i zbog ove sredine".

- Započinjemo tok priprema koga trebate iskoristiti na pravi način: izboriti se za status, za poziciju u timu, jednostavno dokazati se poštujući naše zahteve.

Važi za sve, i za stare igrače sa većom ili manjom minutažom, i za nove igrače i za one koji su bili na pozajmici - probajte da se nametnete, svi ćete imati adekvatan tretman.

Trenirate zbog sebe i morate biti uvek fizički pripremljeni.

Najbitnije je da za vreme priprema, a i kasnije budete odgovorni, disciplinovani, poštujete jedni druge i budete čvrst kolektiv.

Sve će rezultirati dobro ukoliko u svemu dajemo svoj maksimum – istakao je Krunić.

Letnje pripreme tim Radnika započeće treninzima u Surdulici, a već 7. jula ekipa će put Zlatibora.

Visinske pripreme na Zlatiboru trajaće do 18. jula.

Najnovije vesti