Radnik u sredu sa OFK Beogradom: Kup i prvenstvo podjednako bitni

Vranje/Surdulica - Posle pobede nad kruševačkim Trajalom u šesnaestini finala Kupa Srbije, surdulički superligaš Radnik će u narednoj fazi, u sredu na megdan OFK Beogradu, u utakmici osmine finala najmasovnijeg srpskog fudbalskog takmičenja.

- Iako smo apsolutni favoriti na predstojećoj utakmici, moramo se podsetiti da oduvek postoje iznenađenja na kup utakmicama.

Pripremali smo se tako da se susretnemo sa svime što nose ovakve utakmice, ali smo se i pripremali da prođemo u sledeći krug takmičenja – izjavio je pred polazak za Beograd trener Radnika Nenad Vanić.

On je dodao da će meč sa OFK Beogradom biti "izvanredna prilika da se promovišu igrači".

- I da kroz određeni krug i broj utakmica postignu značajne rezultate i za sebe i klub, te idemo u Beograd sa ambicijom da dobijemo tu utakmicu - dodaje je strateg Surduličana.

Vanić je kazao da uvažava protivnika, bez obzira na rang takmičenja u kome se nalazi.

- Ime tog kluba govori sve; sad je situacija takva kakva jeste, ali znamo da u njihovim redovima imaju iskusne igrače sa internacionalnim iskustvom i da imaju velike ambicije u kup takmičenju - rekao je Vanić.

Po rečima šefa stručnog štaba Surduličana tim se priprema za ovaj meč kao za svaki prvenstveni.

- Posle poraza u prvenstvu imamo obavezu da odigramo dobru utakmicu i uđemo u sledeći krug - naveo je Vanić.

U rosteru Radnika svi fudbaleri su na raspolaganju treneru za predstojeću utakmicu, jedino je na poštedi kapiten Dušan Stevanović, za koga se očekuje da zaigra protiv Crvene Zvezde u narednom prvenstvenom kolu u Surdulici.

Utakmica osmine finala Kupa Srbije OFK Beograd – Radnik odigraće se na stadionu na Karaburmi, a početak je zakazan za sredu od 14 časova.

Najnovije vesti