Radnik traži tri boda u Bačkoj

Radniku iz Surdulice ovog vikenda predstoji gostovanje superligašu iz Bačke Palanke, u sklopu 6. kola Super lige Srbije u fudbalu.

Dve ekipe susrele su se u okviru letnjih priprema.

Trener Surduličana Mladen Dodić rekao je pred novinarima uoči meča da su "u poslednje vreme utakmice i Radnika i Bačke uglavnom neizvesne".

- Sa druge strane, veoma su bitne. Tako je i ovog puta, na početku prvenstva, ne može se okarakterisati drugačije - kazao je Dodić.

On je dodao da je bilo "dosta promena u sastavu" tima iz Bačke uoči početka prvenstva.

- Mislim da su jači nego prošle godine. I kad gube, veoma teško gube meč.

Dolaskom novih igrača, sigurno su podigli kvalitet i mi ćemo to imati u vidu i obratiti pažnju na sve aspekte igre.

Ponavljam, moramo kvalitetnije da odigramo u defanzivi, moramo ispraviti greške iz proteklih kola.

Ne smemo dozvoliti da se ponovi da posle naših grešaka protivnik stekne prednost - rekao je šef struke Radnika.

Dodić se na konferenciji nakratko i osvrnuo na prošlo kolo i na efikasnost tima, gde je u utakmici prodiv ekipe Mačve Radnik imao 24 šuta na gol, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

- Imamo dovoljno kvalitenih igrača, imamo i one u napadačkom delu koje čekamo da se posle saniranja povreda vrate: Nikolića, Danoskog, Radovića i Stankovića.

Očekujem da se tim redom vraćaju u tim.

Potrebno je strpljenje i smatram da vreme ispred nas trebamo na najbolji mogući način iskoristiti, a igre koje pružamo da isprati i rezultat na terenu i bodovni saldo - rekao je Dodić.

Štoper radnika Dušan Stevanović ne sumnja da će, ako tim pruži maksimum, u subotu kući moći da se vrati sa sva tri boda.

- Slažem se sa šefom i verujem da, ako se budemo držali dogovora i svi dali sto posto sebe u predstojećoj utakmici, možemo se nadati samo pozitivnom rezultatu u gostima - nagovestio je Stevanović.

Utakmica Bačka - Radnik igra se u subotu od 20 časova na stadionu „Slavko Maletin Vava“ u Bačkoj Palanci.

Najnovije vesti