Radnik se privremeno seli u Niš, gljivice napale travnatu podlogu u Surdulici

Vranje - Iz Fudbalskog kluba Radnik u Surdulici potvrđeni je da se zbog oštećenja travnate podloge na tom stadionu ne mogu igrati mečevi Super lige.

Surduličane je posetila inspekcija FSS i utvrdila da nije moguće igrati fudbal na takvom terenu.

Čelnici Radnika izdali su potom saopštenje u kojem su objasnili razloge zbog kojih će naredni meč (protiv Spartaka) u Super ligi igrati na stadionu „Čair“ u Nišu.

"U prethodnih nekoliko dana fudbalski klub Radnik bio je tema brojnih medijskih natpisa u vezi sa stanjem terena našeg stadiona u Surdulici.

Zarad istine i tačnog informisanja fudbalske javnosti, želimo da istaknemo nekoliko bitnih činjenica koje se odnose na sve ono što je dovelo da narednu utakmicu protiv Spartaka iz Subotice ne možemo da igramo na našem stadionu.

Prvenstveno želimo da naglasimo da smo mi, fudbalski klub Radnik iz Surdulice, uvek bili maksimalno odgovorni u izvršenju svih obaveza u vezi sa ispunjavanjem potrebnih uslova za igranje u Superligi Srbije.

Istina je da je Komisija za licenciranje izvršila vanredni uvid u stanje terena u Surdulici ali moramo da napomenemo da je to urađeno na naš zahtev, odnosno poziv.

Zajedničkim pregledom stanja terena uočili smo probleme na samoj travnatoj podlozi i saglasili se da je bolje da naredni meč kao domaćini odigrano na nekom drugom stadionu.

S tim u vezi obavestili smo Zajednicu klubova Superlige Srbije i sve nadležne da ćemo meč protiv Spartaka, koji je na programu u ponedeljak 7. avgusta i u kojem imamo status kluba domaćina, odigrati na stadionu fudbalskog kluba Radnički u Nišu.

Suština je da se na našem terenu pojavio problem na koji nismo mogli da utičemo i koji nismo uspeli da saniramo u potrebnom roku.

Travnatu podlogu je napala gljivica zbog čega je došlo do sušenja trave.

Kao klub, uposlili smo sve raspoložive kapacitete i angažovali renomirane stručnjake da nastalu štetu što pre saniramo i oporavimo teren kako bismo naredne utakmice kao domaćini igrali na našem stadionu.

Učinićemo sve da i u Nišu budemo dobri domaćini svojim sportskim rivalima kao što smo to uvek bili u Surdulici.

Na čelu Radnika nalaze se odgovorni ljudi, što potvrđuje i činjenica da je Komisija za proveru stanja terena došla na naš zahtev.

Desile su se nažalost nepredviđene okolnosti na koje nismo mogli da utičemo i pored velikih ulaganja koje smo izvršili u prethodnom periodu.

Fudbalski klub Radnik užurbano radi na otklanjanju problema koji su uzrokovali oštećenje terena i očekujemo već da na “maloj Bombonjeri” dočekamo Novi Pazar u utakmici 4.kola Super lige“, piše, između ostalog, u saopštenju kluba iz Surdulice.

Najnovije vesti