Radnik počeo pripreme, Dodić najavljuje visoke ambicije u Super ligi

Prozivkom na Gradskom stadionu u Surdulici i promocijom novog šefa stručnog štaba Mladena Dodića, surdulički superligaš FK Radnik započeo je letnje pripreme za predstojeće prvenstvo.

Nekolicina igrača kluba koji je prethodnu sezonu završio na devetom mestu Super lige napustili su klub, najbitnije je da je kostur ekipe ostao isti, što govori da se i u ovu sezonu ulazi sa mnogo elana i ambicija i sa ciljem da se bude u sredini tabele i promovišu mladi igrači.

Novi šef struke Mladen Dodić zadovoljan je gostoprimstvom i veruje da se "ulaganjem svih potencijala, kako pojedinaca tako i kolektiva, može doći do ostvarenja cilja".

- Osećam odgovornost da za poverenje koje mi je ukazano maksimalno dam sve svoje potencijale da ispunim projektovane planove i strategiju kluba.

U srpskom fudbalu strategija fudbalskih klubova je slična.

Klubovi se trude da žive od promocija mladih igrača, uz naravno rezultat gde se ja uklapam i dajem svoj udeo dugi niz godina.

Surdulica i FK Radnik su godinama podizali svoje kriterijume i uslove rada, uz šta su i rasle ambicije.

One jesu realne i vidljive uz rezultat.

Ciljevi su mi jasni, uz rad na najvišem nivou.

Verujem u ovaj projekat, jer je klub potvrdio da je na pravom putu i da ima svoje mesto u srpskom fudbalu.

Uz jako veliku posvećenost poslu, timski rad, probaćemo da damo svi svoj maksimum i ostvarimo zacrtane ciljeve - rekao je Dodić.

Sportski direktor Radnika Darko Gašić kazao je na konferenciji za medije da je klub ostvario planove u prethodnoj sezoni.

- Obezbedili smo opstanak u ligi, uspeli da promovišemo nekolicinu mladih igrača koji su bili interesantni mnogim klubovima.

Organizaciono smo ojačali i podigli sve na viši nivo.

Isto je i sada, imamo dva cilja - prvi je sredina tabele Super lige Srbije, a drugi promovisanje novih igrača.

Upravo iz tog razloga smo se opredelili da prvi tim poverimo Mladenu Dodiću i uvereni smo da ćemo zajedničkim naporima i ostvariti ove realne ciljeve - kazao je Gašić.

Letnje pripreme realizovaće se najpre u Surdulici, u danima druge polovine juna meseca, dok će se s početka jula ekipa preseliti na Kopaonik i realizovati drugu fazu priprema za takmičenje.

- Trudimo se da i dalje unosimo novine, te smo za ovu godinu radili na obezbeđivanju boljih uslova za rad i treniranje.

Završili smo teretanu sa najsavremenijom opremom, a uveliko se radi na pripremi travnatog terena stadiona u selu Alakince nadomak Surdulice, gde će ekipa moći da trenira na travnatoj podlozi - kazao je Gašić.

Pred upravom Radnika je kompletiranje stručnog štaba, a onda i realizacija priprema.

Paralelno sa tim radiće se na dovođenju kvalitetnih igrača za seniorski pogon.

Najnovije vesti