Radnik će u Antaliji brusiti formu za bolja izdanja u nastavku Super lige

Vranje/Surdulica - Prozivkom igrača FK Radnik je u subotu zvanično počeo pripreme za prolećnu polusezonu Super ligi Srbije, a prozivci je prisustvovao kompletan igrački kadar koji je branio boje kluba i prošle godine.

Predsednik Surduličana Stanislav Tončev konstatovao je na prozivci da nije zadovoljan prethodnom polusezonom.

- Bila je jedna od najskupljih u istoriji kluba, imali smo najbrojniji igrački kadar i samim tim jaku konkurenciju na svim pozicijama u timu.

Međutim, mesto na tabeli na kome smo okončali polusezonu govori nam da je bila neuspešna - rekao je Tončev.

On je naglasio da je cilj kluba u prolećnom delu prvenstva izbegavanje mesta u baražu za ispadanje iz lige i drugačija organizacija kluba.

- Nastavićemo da ulažemo u infrastrukturu i da paralelno sa tim dovodimo stručne ljude.

Imamo vrhunski stručni štab sa Simom Krunićem na čelu, a sve reči hvale mogu se uputiti njegovim saradnicima Dejanu Đuričiću, koji se izuzetno dobro bavi trenažnim procesom, Goranu Jociću i Neši Kostiću, a stručni štab će se za par dana pojačati i sa jednim od najboljih mladih kondicionih trenera u zemlji Vladanom Popovićem.

Dakle, stvoreni su svi uslovi za podizanje trenažnog procesa i kondicije igrača na mnogo viši nivo, te samim tim možemo tražiti i bolja izdanja tima - kazao je Tončev.

Sportski direktor Darko Gašić najavio je da će promene u organizaciji kluba, s ciljem stvaranja boljih uslova za rad, uskoro biti predstavljene.

Šef stručnog štaba Simo Krunić svima je poželeo uspešan rad i uspešan nastavak prvenstva, pozivajući igrače da u vreme pripremnog perioda daju svoj maksimum kako bi se nametnuli za mesto u timu, budući da je konkurencija među igračima za mesto u timu vrlo jaka.

- Igrači koji su imali kontinuiranu minutažu u prošloj polusezoni nastaviće tako i na početku priprema, no u zavisnosti od rada i zalaganja morate se svi izboriti i nametnuti za svoje pozicije.

Imaćete nove zahteve od stručnog štaba.

Imaćemo dosta vremena za organizaciju i pripremu kako bismo bili uspešni u preostalom delu sezone - kazao je Krunić fudbalerima.

Prvog dana zimskih priprema obavljen je lekarski pregled i testiranje igrača, a već nedelje krenuće prvi treninzi na terenu sa veštačkom podlogom, u teretani i sportskoj sali.

U uslovima karakterističnim za ovo doba godine, u području niskih temperatura i snežnih dana podno vlasinske visoravni, ekipa Radnika provešće petnaest radnih dana.

Drugi deo priprema od 25. januara Surduličani će provesti u Antaliji.

U pripremnom periodu biće odigrano pet kontrolnih utakmica; jedna u Surdulici, a četiri u Antaliji za koje će se termini tek odrediti.

Najnovije vesti