Radionice za mlade u Vranju u okviru Karavana kulture govora

Karavan kulture govora pod nazivom Progovori da vidim ko si, u organizaciji Udruženja Izražajnost i podršku Ministarstva omladine i sporta, obići će i Vranje u ponedeljak i utorak 7. i 8. novembra.

Posle Vrnjačke Banje, Priboja, Kragujevca, Bora, Subotice, Bajine Bašte i još nekih gradova, na red dolazi Vranje u kojem će se navedenih dana održati radionice za mlade.

"Srednjoškolci i studenti imaće priliku da kroz interaktivan pristup ovladaju dobrim govornim navikama i tako razviju usmeni izraz i izlagačku pismenost, jednu od najvažnijih socijalnih veština u 21. veku.

Čime god da se bavimo, važno je da umemo jasno, glasno i izražajno da predstavimo svoje ideje i talente.

U toku radionica mladi će sa stručnjacima iz oblasti dikcije i komunikologije unapređivati razgovetnost, raznovrsnu upotrebu reči, dinamiku, govor tela, tehnike za suočavanje sa tremom.

Organizatori najavljuju da će tokom procesa obuke učesnici "naučiti na koji način unapređivanje kulture govora neguje srpski jezik, kako da govore na artikulisan, razložan i dinamičan način, kako da eliminišu loše govorne navike i kako da ono što izgovaraju bude zanimljivo i slikovito".

Proces rada podrazumeva interaktivna predavanja i praktične vežbe.

Stečene veštine i znanja mogu se primeniti prilikom odgovaranja na času, polaganja ispita, prezentovanja u sklopu školskih i fakultetskih obaveza, kao i tokom razgovora za posao, pri snimanju video snimaka, uopšte u svim situacijama koje podrazumevaju usmeni izraz.

Svi učesnici dobiće na poklon knjigu Progovori da vidim ko si autora Slobodana Roksandića, dodatno nastavno nastavno sredstvo sa više od dvadeset audio i video lekcija.

Prve radionice u Vranju biće realizovane u ponedeljak 7. novembra od 14 do 17 časova, a narednog dana biće održane u perodu od 11 do 14 u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju.

U realizaciji ovog projekta učestvovaće Grad Vranje i vranjski Kulturno-obrazovni centar (KOC).

N.G.

Rad Vranje News-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole "Mladi i mediji za demokratski razvoj".

Najnovije vesti