Radionice u Vranju povodom Evropske nedelje lokalne demokratije

Kancelarija za mlade grada Vranja i Akademija tehničko-strukovnih vaspitačkih studija Odseka Vranje organizovaće niz radionica o temi "Zaštita životne sredine: lokalne zajednice preduzimaju mere", koja je centralna tema ovogodišnje Evropske nedelje lokalne demokratije (ENLD).

U okviru ove nedelje koja se organizuje u 47 država Vranje će u periodu od 11. do 15. oktobra aktivno učestvovati drugi put.

Radionice u Vranju biće organizovane u amfiteatru Akademije tehničko-strukovnih vaspitačkih studija svakog od navedenih dana od 15 časova.

Otvaranje će biti u ponedeljak 11. oktobra u 15 časova na istom mestu, a prisustvovaće mu gradski većnici za lokalnu samoupravu, te omlaidnu i sport Danijela Milosavljević i Nenad Đorđević.

"Pozivamo sve mlade da se priključe veoma interesantnim radionicama o životnoj sredini i da zajedničkim snagama mapiramo probleme, kao i da damo doprinos zajednici i ozelenimo grad i postavimo đubrijere", poručuju iz Kancelarije za mlade.

Cilj ENLD je "promovisanje i podsticanje demokratske participacije (posebno na lokalnom nivou), podizanje svesti građana o načinu rada lokalnih vlasti, kao i informisanje o mogućnostima učešća u lokalnim procesima donošenja odluka".

Najnovije vesti