Radionice o stripu u Vranju

Radionice o stripu autorke Bojane Petronjević, pod nazivom Oživljavam slike rečima, održane su u četvrtak i petak u Vranju sa decom nižih razreda osnovnih škola i starijim školarcima, sa temom - Život i rad Nikole Tesle.

"Cilj radionica bio je da deca i mladi, kroz kreativne zadatke, dođu do zaključka šta je to strip, kako nastaje, na koji način se ti elementi objedinjuju u celinu i zašto je važan kao oblik kulturnog izražavanja.

Ovim su objedinjeni umetnost stripa, nauka i kultura izražavanja", saopštili su organizatori.

Na kraju radionica analizirani su učenički radovi u formi govornih vežbi.

Ova radionica organizovana je na Međunarodnom festivalu slikovnica Čigra u Narodnom muzeju u Zrenjaninu, na Međunarodnom festivalu dečjih i omladinskih pozorišnih predstava DOPS u Jagodini i u drugim gradovima.

Organizator radionica u Vranju je Kulturno obrazovni centar.

Termini

Prvog dana (četvrtak 25. avgust) radionice će biti realizovana od 10 i 12 časova, dok će se drugog dana (petak, 26. avgust) održati od 11 sati. Cilj radionice je da deca i mladi, kroz kreativne zadatke, dođu do zaključka - šta je to strip, kako nastaje, na koji način se ti elementi objedinjuju u celinu i zašto je važan kao oblik kulturnog izražavanja. Ovim su objedinjeni umetnost stripa, nauka i kultura izražavanja. Radionica Oživljavam slike rečima Bojane Petronijević izvedena je na Međunarodnom festivalu slikovnica Čigra u Narodnom muzeju u Zrenjaninu, na Međunarodnom festivalu dečjih i omladinskih pozorišnih prestava DOPS u Jagodini, potom u Požegi, Bogatiću, Despotovcu, Čajetini, Kuli, Trebinju i drugim gradovima u Srbiji i regionu. Bojana Petronijević je profesorka srpskog jezika i književnosti u OŠ Rajak Pavićević u Bajinoj Bašti.

Najnovije vesti