Radionice BSC-a o kulturnoj diplomatiji mladih početkom sledeće sedmice

Bugarsko srpski centar (BSC) u Vranju organizovaće dvodnevne radionice za učenike srednjih škola iz Vranja, Vladičinog Hana, Surdulice, Bosilegrada, Leskovca, Pirota i Dimitrovgrada, u okviru projekta Kulturna diplomatija i mladi - most razvoja bugarsko-srpskih odnosa, rekao je u izjavi za Vranje News Daarko Anačkov, predsednik BSC-a.

Radionice će biti održane u Gradskom parku u ponedeljak i utorak 28. i 29. avgusta od 11 časova.

"Na otvaranju prve radionice 28. avgusta u 11 časova prisustvovaće Petar Danov, konzul Generalnog konzulata Bugarske u Nišu, kao i Zorica Jović, zamenica gradonačelnika Vranja", rekao je Anačkov za naš portal.

Srednjoškolci će učestvovati na radionici slikanja na platnu, radionici za izradu martenica (crveno-belih ukrasa od vune koji u bugarskoj tradiciji i kulturi predstavljaju smenu zime i proleća – Baba Marta) i radionici na kojoj je biti predstavljeni tradicionalni bugarski instrumenti.

Takođe, učestovaće i mladi polaznici Likovne radionice koju će voditi Vesna Marinković Stanković iz Narodnog univerziteta u Vranju", navodi Anačkov.

Ostali učesnici biće iz Gimnazije Jovan Skerlić u Vladičinom Hanu, Gimnazije Svetozar Marković u Surdulici, Gimnazije u Bosilegradu, Ekonomske škole Đuka Dinić u Leskovcu, te gimnazija u Pirotu i Dimitrovgradu.

"Kulturna diplomatija je veoma važna za produbljivanje saradnje i razvijanje bilateralnih odnosa na svim poljima", dodao je Anačkov.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Bugarske, kroz program Bugarska pomoć za razvoj.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...