Radionica: Mladi se edukuju o zaštiti od nasilja i diskriminacije

Edukativna radionica za mlade pod nazivom Zaštita od diskriminacije i različitih oblika nasilja, biće održana u petak 26. maja u sali Načelstva u Vranju.

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Populacioni fond UN u Srbiji ovime nastavljaju kampanju Tvoje telo je tvoje. I na netu i u stvarnom svetu po gradovima u Srbiji.

Cilj kampanje je podizanje svesti o rodno zasnovanom nasilju počinjenom posredstvom tehnologije i njegovim posledicama.

Kampanja, koja je u Srbiji započeta u novembru 2022. godine, od ove godine baviće se aktivnim uključivanjem mladih u 6 jedinica lokalne samouprave u prepoznavanju ovih fenomena i širenju znanja o načinima prevencije i zaštite.

Preko nje će se mladi upoznati sa različitim oblicima nasilja, ali i temom diskriminacije.

Radionice drže članovi i članice Panela mladih Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, koji će na najbolji način pokušati da navedene teme približe vršnjacima, naročito "jer doba u kojem živimo gde tehnologija i internet, iako imaju brojne prednosti, donose i mogućnosti zloupotreba, a predstavljaju i pogodno tlo za diskriminativna ponašanja i nasilje, kako u onlajn tako i u oflajn sferi.", navodi se i najavi skupa.

Radionica u petak počeće u 13 sati.

Najnovije vesti

Foto ustupljena fotografija www.vecteezy.com Katar ponovo najbolji u Aziji »

Vranje - U Kataru je po osamnaesti put održan Azijski kup, smotra najboljih fudbalskih selekcija Azije. Ovo kontinentaln...