Radikali traže da predstavnici vlasti u Trgovištu polože račune o primanjima

Vranje - Iz Okružnog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) za Pčinjski okrug pozvali su članove opštinskog veća, predstavnike vlasti u Trgovištu, da građanima te opštine saopšte "koliko novca mesečno primaju iz opštinskog budžeta".

- Podsećamo javnost da je opštinskim budžetom predviđeno da će Opštinsko veće Trgovišta građane te male i siromašne opštine u 2021. godini koštati neverovatnih 14,19 miliona dinara.

A, recimo, za poljoprivredu i ruralni razvoj u opštinskom budžetu predviđeno je svega 2,44 miliona.

Dakle, nekoliko puta manje nego za troškove opštinske vlade.

Mi, srpski radikali, smatramo da je ovakvo ponašanje naprednjačke vlasti u Trgovištu skandalozno i da predstavlja vrhunac naprednjačkog rasipništva - kaže se u saopštenju.

Iz okružnog odbora SRS pozvali su Bratislava Krstića, Biljanu Stojanović, Mariju Spasić i Igora Kostića, kao članove opštinske vlade "da pokažu javnosti kolika su njihova mesečna primanja iz opštinskog budžeta".

- Takođe, pozivamo ih da javnosti predstave izveštaje o svom radu.

Toliko bi mogli da učine.

Građani Trgovišta imaju pravo da znaju zašto plaćaju članove opštinske vlade - navode radikali.

U saopštenju se iznose spekulacije o tome gde završava novac izdvojen za te namene.

- Očigledno je da se oni bave sami sobom i svojim primanjima i da ih previše ne brine činjenica da je u Trgovištu u 2019. godini rođeno svega 46 beba.

Mi srpski radikali mišljenja smo da se hitno mora pristupiti izmenama opštinskog budžeta kako bi se ova bruka sprečila i kako bi se pomoglo svim mladim bračnim parovima.

To je jedini način da se Trgovište spasi sigurne propasti - navodi se na kraju saopštenja.

Najnovije vesti