Radikali okruga: Nesposobno i neodgovorno rukovodstvo Banje

Iz Okružnog odbora Srpske radikalne stranke (SRSI za Pčinjski okrug, sa sedištem u Vranju, "sa žaljenjem" je konstatovano "da se za godinu dana u opštini Vranjska Banja ništa nije promenilo nabolje".

"Na čelo te opštine ni krivi ni dužni dovedeni su aktuelni predsednik opštine i njegov zamenik.

Njihov zadatak je da redovno dobijaju platu i druga primanja, a ne da razmišljaju o sređivanju stanja u opštini.

U samoj opštini niko živi ne veruje da im ta dva čoveka mogu obezbediti uslove za pristojan i civilizovan život.

Dovoljno je samo posetiti sela Izumno, Dugu Luku, Prvonek, Stari Glog i Babinu Poljanu pa da se čovek uveri koliko je nesposobno i neodgovorno opštinsko rukovodstvo u Vranjskoj Banji", navode radikali u saopštenju.

Stanovnici tih sela, dodaje se, "žive bez vodovoda, asfalta i kanalizacije, iako su decenijama plaćali porez i druge namete".

"Vlast na sva zvona saopštava kako joj je cilj da sačuva srpsko selo i da vrati mlade ljude na selo.

Bilo bi lepo videti bilo kog naprednjačkog funkcionera da ode da živi u selu Babina Poljana, u kome nema asfalta, vodovoda i kanalizacije", saopštavaju iz SRS.

Pre nekoliko meseci, dodaje se, ova stranka upoznala je javnost sa činjenicom da će predsednik opštine Vranjska Banja i njegov zamenik, kako tvrde iz SRS, koštaju grad i opštinu 4,4 miliona dinara.

"Sada pozivamo te perjanice Srpske napredne stranke da posete ova sela i da popričaju sa njihovim žiteljima.

Neka im objasne kako troše njihov novac i zašto nemaju osnovne uslove za život, piše u saopštenju SRS.

Radikali navode kako im "nije nam jasno zašto se opštinsko rukovodstvo u Vranjskoj Banji toliko plaši radikalskih saopštenja za javnost".

"Valjda zbog toga što smemo jasno i glasno da kažemo da se ne možemo pomiriti sa činjenicom da Vranjska Banja propada i nestaje dok se opštinsko rukovodstvo „češlja“, tj. dok se bavi svojim platama i prikupljanjem tzv. sigurnih glasova.

Uzalud grad Vranje daje velika sredstva za Vranjsku Banju kada građani od toga nemaju koristi, smtraju u SNS okruga.

Oni pozivaju opštinsku vlast u Vranjskoj Banji "da uradi bilo šta korisno za pomenuta sela, a pogotovo da uoči predstojeće zime obezbedi hranu, lekove i ogrev staračkim domaćinstvima.

Pozivamo ih da pomognu ljudima koji su nezaposleni i bez primanja.

Bila bi velika sramota da nam ljudi gladuju i da se smrzavaju.

To moraju učiniti pre nego što padne sneg, zato što u suprotnom neće biti u stanju da očiste put", zaključuje se u saopštenju SRS Pčinjskog okruga.

Najnovije vesti