Radikali okruga: Može biti samo Šešelj

Pčinjski okružni odbor Srpske radikalne stranke (SRS) je na sednici u utorak "jednoglasno pružio bezrezervnu podršku" predsedniku stranke Vojislavu Šešelju, saopštili su iz ovog odbora.

"Srpski radikali u Vranju, Vranjskoj banji, Vladičinom Hanu, Surdulici, Bosilegradu, Trgovištu, Bujanovcu i Preševu smatraju da je ime Vojislava Šešelja simbol za slobodu, hrabrost, nepokolebljivost i borbu za srpske nacionalne interese.

Vojislav Šešelj je simbol srpskog radikalizma, tvorac ideologije srpskog nacionalizma i neustrašivi borac za ostvarenje viševekovnog sna našeg naroda da živi u jedinstvenoj nacionalnoj državi", navodi se u pisanom saopštenju koje je prosleđeno medijima.

Svi opštinski odbori SRS u Pčinjskom okrugu, dodaje se, "smatraju da mesto predsednika stranke pripada Šešelju, kao jednom od najistaknutijih antiglobalista u svetu, prekaljenom borcu protiv belosvetskih laži, novog svetskog poretka i korumpirane mašinerije zvane Haški tribunal".

"Uprkos njegovom najavljenom povlačenju sa ove pozicije, radikali Pčinjskog okruga izražavaju potpuno jedinstvo i saglasnost u stavu da SRS ima svog lidera, a njegovo ime se piše slobodom, prkosom i inatom.

Kompletan okružni odbor stavlja se na raspolaganje predsedniku stranke, izražava punu podršku njegovom ostanku na mestu predsednika i najavljuje da punim kapacitetima kreće u pripreme za predstojeće lokalne i moguće vanredne republičke izbore", zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vesti