Radi se idejno rešenje za Etno kompleks Tulbe

Gradska uprava Grada Vranja raspisala je konkurs za izradu idejnog urbanističko–arhitektonskog rešenja Etno kompleksa u naselju Tulbe u Vranju.

Konkurs je prema pravu na učestvovanje otvorenog tipa, a pravo učešća imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica, bez obzira na teritorijalnu pripadnost, ukoliko ispunjavaju uslove konkursa.

- Predmet konkursa je izrada idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja etno kompleksa u naselju Tulbe u Vranju.

Cilj konkursa je da se za jedan dragoceni, najstariji prostor u užem delu grada, u neposrednoj blizini crkava Sveta Petka i Sveti Nikola, te Belog mosta, objekata koji predstavljaju spomenike kulture, dobiju nadahnuta i raznovrsna idejna rešenja kojima treba da se istakne prepoznatljivost starog Vranja i dela Bore Stankovića i definiše prostorna organizacija i uređenje.

Konkursno rešenje podrazumeva, pre svega, formiranje novog ambijenta koji korespondira sa okruženjem i predstavlja novo težište u prostoru.

Predložena projektantska i programska rešenja osim što moraju biti primerena značaju prostorne pozicije lokacije u kontekstu povezivanja sa okruženjem, utemeljena na vrednovanju postojećih prirodnih i funkcionalnih značenja ovog prostora, moraju zadovoljiti i kriterijume zasnovane na ekonomskoj vrednosti lokacije kao najbolje ponude za buduću novu urbanu gradsku celinu - navodi se na zvaničnom gradskom sajtu.

Rok za predaju konkursnog rada je 1. novembar ove godine do 12 časova.

Najnovije vesti