"Rade Končar" hoće da otvori školu za varioce u Vranju

Preduzeće "Rade Končar" iz Skoplja zainteresovano je za otvaranje škole za obuku varioca u Vranju, rečeno je u četvrtak na sastanku predstavnika skopske firme sa rukovodstvom Vranja.

Razmatrana je i mogućnost za otvaranje odeljenja Instituta za kvalitet, gde bi se izdavale licence i atesti za aparate za zavarivanje. ,

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić rekao je da je lokalna samouprava otvorena za svaki vid saradnje.

- Ova investicija bi bila vrlo značajna za naše sugrađane.

Realizacija ovog projekta doprinela bi otvaranju novih radnih mesta.

Mogućnost otvaranja škole za obuku varioca je jako važna za naše mlade ljude, jer bi nakon završetka školovanja, mogli odmah da dobiju posao - rekao je Antić.

Dogovoren je još jedan sastanak, kada će biti konkretizovani detalji buduće saradnje.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Tomić u četvrtak su održali inicijalni sastanak sa Georgem Kočurovim i Zoranom Cenevskim, direktorima preduzeća ,,Rade Končar” iz Skoplja.

Ovo preduzeće jedno je od najpoznatijih, u ovom delu Evrope, u proizvodnji opreme i postrojenja za proizvodnju, prenos i distribuciju električne energije, kao i opreme za primenu u području transporta i industrije.

Razlog posete je zainteresovanost za ulaganje u naš grad, odnosno izgradnju fabrike za proizvodnju i servis aparata za zavarivanje.

Najnovije vesti