Putevi Srbije: Sistem naplate putarine zatvoren zbog radova

Došlo je do izmene režima saobraćaja na autoputu Doljevac - Preševo zbog zatvaranja sistema naplate putarine na autoputu E-75, saopšteno je iz Puteva Srbije.

Zatvaranjem sistema naplate na ovoj deonici "ne ugrožava se bezbednost učesnika u saobraćaju, jer su radovi obeleženi adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom", navodi se, uz napomenu da su vozači o svemu obavešteni putem medija, zvanične veb stranice i mobilne aplikacije Puteva Srbije.

IZMENE

- Vozači koji žele da se isključe sa autoputa na petlju Bujanovac sever, a kreću se iz smera Niša, isključiće se na naplatnoj stanici Vranje, dok se oni koji idu iz smera Preševa, isključuju na naplatnoj stanici Bujanovac jug.

- Svi učesnici u saobraćaju koji se kreću u smeru od Niša ka Leskovcu i žele da se isključe na petlju Leskovac centar, isključiće se na prethodnu petlju Leskovac sever, dok će se oni koji se kreću iz smera Preševa i žele da izađu na istu petlju, isključiti na naplatnoj stanici Grdelica.

- Učesnici u saobraćaju koji se kreću iz smera Beograda, a idu prema Doljevcu, Brestovcu, Gadžinom Hanu i Bojniku, isključivaće se na petlji Niš jug. Saobraćaj iz smera Preševa ka Doljevcu, Brestovcu, Gadžinom Hanu i Bojniku odvijaće se preko petlje Niš jug ili Leskovac sever.

Iz puteva Srbije saopštavaju da kretanje vozila van autoputa neće značajno uticati na dužinu putovanja, iako je reč o magistralnim, odnosno lokalnim putevima.

Za te deonice neće se naplaćivati putarina.

Od 1. jula naplatne stanice Brestovac i Leskovac jug biće otvorene za saobraćaj.

Najnovije vesti