Putevi Srbije: Oprez na području Vranja, lanci neophodni

Iz Puteva Srbije preporučili su u ponedeljak opreznu vožnju i upozoravaju na sneg, maglu i klizave kolovoze na putevima u Srbiji, između ostalog i na području Vranja.

Snega, kako se navodi u saopštenju, ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Vranja, Beograda, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Valjeva, Zaječara, i to na putevima prvog i drugog prioriteta održavanja.

Neprohodan je putni pravac Odvraćenica - Preko Brdo, a na pojedinim deonicama na snazi je zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom.

"Kolovozi su vlažni i na prilazima određenom broju manjih graničnih prelaza, gde ima i snega do 5 centimetara, dok su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni", navodi se.

Iz Puteva Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Takođe apeluju na vozače "da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu" i savetuju "maksimalan oprez u vožnji, jer je moguće stvaranje poledice zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima".

Najnovije vesti