Putevi Srbije: Mestimično pojava poledice i na području Vranja

Prema podacima Puteva Srbije, zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima na području Vranja i još nekoliko gradova.

U saopštenju se naglašava da je poledica "moguća naročito na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima".

"Na putnim pravcima I prioriteta/A kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Ivanjice, Novog Pazara, Užica i Valjeva, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice.

Magle ima na putnim pravcima Podbukovi - Kosjerić - Požega - Arilje - Divljaka, Asanovac - Požega - Uzići, Boljevac - Sokobanja - Vrelo", navode iz Puteva Srbije, uz napomenu da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

Iz Puteva Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje "treba da voze oprezno i pažljivo".

Najnovije vesti

Foto crta.rs Crta: Glasalo 12 odsto do 13 sati »

VRanje - Na referendumu o izmenama Ustava u delu o pravosuđu do 13 časova na glasanje je u Srbiji izašlo ukupno 12 odsto...