PUPS Vranje: Penzionerima cvetaju ruže

Iz Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda (PUPS) u Vranju saopšteno je u petak da je "zahvaljujući dogovoru" predsednika stranke Milana Krkobabića sa predsednikom Srbije, ostvaruje PUPS-ov vrednosni stav da "penzije prate plate".

"To znači da će penzije učitelja, vojnika, lekara rasti onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega", navodi se u saopštenju PUPS-a.

Iz ove stranke tvrde da takvu potvrdu imaju iz Ministarstva finansija.

"Posle najavljenog povećanja penzija za 9 odsto od decembra, od 1. januara 2023. godine planira se indeksacija penzija sa rastom zarada.

To znači da će penzije u potpunosti pratiti rast zarada u celoj privredi.

A, to će penzionerima od 1. januara sledeće godine doneti usklađivanje, odnosno uvećanje penzija za 12,1 odsto", tvrde pupsovci.

Iz odbora ove partije u Vranju smatraju da će uskoro zaživeti još jedan Krkobabićev predlog, "koji će bitno uticati na poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja penzionera".

"Reč je o tzv. socijalno garantovanoj penziji od najmanje 100 evra.

Imate 65 godina, nemate penziju, niti bilo kakve uslove da je uskoro steknete.

Za vas PUPS - Solidarnost i pravda predlaže poseban vid socijalnog davanja od najmanje 100 evra mesečno.

To bi, na državnom nivou, bila posebno izdvojena sredstva, nezavisno od PIO Fonda.

Čvrsto smo uvereni da će i ovaj PUPS-ov predlog uskoro zaživeti u Srbiji i da će veliki broj građana Srbije, među kojima je najviše žena, dobiti garantovanu socijalnu penziju", nadaju se PUPS-ovci.

Najnovije vesti