PSG: Sve je u Vranju u v.d. stanju

Iz Gradskog odbora Pokreta slobodnih građan (PSG) u Vranju ukazano je u sredu da je "nekim istaknutim naprednjačkim pojedincima, barem formalno, isteklo v.d. stanje" a da su oni "i dalje na svojim funkcijama".

"Sve je u Vranju u v.d. stanju.

Tako je dosadašnjim v.d. direktorima JP Novi dom Vranje i JP Vodovod 10. juna istekao jednogodišnji mandat v.d. direktora, te se na funkciji direktora ovih javnih preduzeća, od navedenog datuma, nalaze protivzakonito", navode u pisanom saopštenju iz PSG-a.

U tekstu se dodaje da se postavlja pitanje - "po kom osnovu će ovi doskorašnji direktori nadalje primati platu i kako će ova javna preduzeća uopšte funkcionisati bez odgovornih lica"?

"O svemu navedenom, gradonačelnik Vranja ćuti, ćute i gradski većnici, ali i odbornici Skupštine grada Vranja.

Isti ovi ljudi, koji godinama vode grad bez ikakvih pozitivnih rezultata, ćute i o tzv. "aferi falsifikat" čiji je glavni akter ovdašnji naprednjački narodni poslanik, koji je i sam najpoznatiji po ćutanju čak i na svom radnom mestu, u Skupštini Republike Srbije.

I o ovom slučaju među vranjskim naprednjacima postoji zavet ćutanja, iako o ovoj aferi permanentno pišu lokalni ali i republički mediji.

Dakle, dok vranjska čaršija bruji o aferama, krivičnim prijavama i svakodnevnim nezakonitostima naprednjačke vlasti, ista ta vlast nam je prekopala grad.

Štaviše i u onim ulicama gde nema radova (koji će uzgred budi rečeno trajati do 2025. godine) ima brojnih udarnih rupa zbog kojih je otežano kretanje.

Ali rupe su nekako i tradicionalno obeležje ove naprednjačke vlasti, kako u metaforičkom, tako i u faktičkom smislu.

Jasno je da će posle njih jedino rupe i ostati - u asfaltu, u budžetu grada, u javnim preduzećima, u kadrovima, u džepovima građana Vranja, u svemu onome čega su se dotakli", piše u saopštenju PSG Vranje.

Najnovije vesti