PSG pozvao na hitno smirivanje situacije na Kosovu

Vranje/Beograd - Iz Pokreta slobodnih građana (PSG) pozvali su na hitno smirivanje situacije na severu Kosova i deeskalaciju nasilja koje je dovelo do ranjavanja dvoje građana.

"Apelujemo na Kosovske institucije da povuku legalne, ali ne i legitimne gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova, jer gradonačelnici za koje gotovo niko nije glasao i koji na posao dolaze u pratnji specijalaca nisu gradonačelnici.

Sasvim je jasno da gradonačelnici četiri opštine na severu Kosova neće moći normalno da obavljaju svoju dužnost i to im ne mogu omogućiti ni jake snage specijalne policije, ni KFOR.

Zato je neophodno da se specijalna policija povuče, a da se proces vrati u okvire dijaloga, očuva kakav - takav mir i ljudi nastave sa svojim životima.

Zveckanje oružjem je opasno i imamo iskustvo kako to može da se završi, a Vučić i Kurti, kao dvojica najodgovornijih za ovu eskalaciju nasilja, moraju pronaći način kako da se organizuju novi izbori u ovim opštinama na kojima bi učestvovali i Srbi sa severa, jer je ova situacija svakako neodrživa", poručuju iz PSG-a.

Najnovije vesti