PSG: Naprednjaci Vranja štednjom do stranačkog zapošljavanja

"Odlaganjem početka grejne sezone, smrzavajući se u svojim stanovima ali, suprotno odluci gradske vlasti, i u školama, bolnicama i drugim institucijama, građani Vranja uspeli su da ostvare značajne ušede, što je v.d. direktoru JP Novi dom omogućilo zaposlenje tri osobe u stalni radni odnos, a da prethodno nije dobio saglasnost za njihov prijem na neodređeno vreme niti Komisije Vlade RS, niti gradonačelnika grada Vranja", saopšteno je u ponedeljak iz Gradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) u Vranju.

"Iako je zapošljavanje u javnom sektoru odmrznuto od januara 2021. godine, i dalje postoje stroge kontrole i odgovarajuća procedura za prijem u radni odnos novih radnika.

Zapošljavanjem troje radnika na neodređeno vreme (narodski rečeno - za stalno) nelegalni v.d. direktor (mandat mu je istekao 10. juna, tvrde iz PSG, p.r) JP Novi Dom postupio je suprotno odredbama Zakona o budžetskom finansiranju i protivno Uredbi Vlade RS, kojom se predviđa pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava a na osnovu mišljenja Ministarstva finansija", piše u saopštenju PSG-a.

Iz ove partije tvrde da je prijem novozaposlenih obavljen "u potpunoj tajnosti".

"Bez ikakvog javnog konkursa i bez znanja gradonačelnika Vranja", spekuliše se u saopštenju.

Članovi Pokreta slobodnih građana, na kraju saopštenja, postavljaju, iznova i iznova, ova dva pitanja.

"Ko upravlja ovim gradom, kada javna preduzeća sprovode odluke bez saglasnosti predstavnika osnivača, gradonačelnika grada Vranja

Kada će se bahati predstavnici naprednjačke vlasti u gradu dovesti k poznaniju prava i konačno početi da poštuju zakonske i podzakonske akte, kao i odluke rukovodstva grada", pitaju iz PSG-a.

Najnovije vesti