PSG: Naprednjaci su malo nervozni

Gradski odbor Pokreta slobodnih građana saopštio je da je član te stranke u lokalu Dragoljub Stevanović izložen "nizu ozbiljnih pretnji i prizemnih uvreda od strane visokog funkcionera SNS Vranje i direktora JP Vodovod Gorana Đorđevića putem društvene mreže Fejsbuk".

- Pokret slobodnih građana izražava najoštriju osudu nasilničkog i nedemokratskog ponašanja funkcionera
vladajuće stranke.

Srpska napredna stranke ima apsolutnu vlast, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou, gde se hvali i sa preko 12.000 članova i najboljim rezultatima u novijoj istoriji, pa se postavlja logično pitanje: čemu nervoza, naprednjaci?

Zbog čega i sam pomen reči "lustracija" u vama izaziva bes, a pominjanje krivične i svake druge odgovornosti za vršenje apsolutne vlasti, vaš bes dovodi do kulminacije, pa iz vas kuljaju uvrede, pretnje i poziv na nasilje - navodi se u saopštenju PSG.

Pokret slobodnih građana, dodaje se u saopštenju, baštini, između ostalih, i princip "odgovornosti" u vršenju vlasti na bilo kom nivou".

- A, za "lustraciju" se zalažemo javno, u našem programu, jer je smatramo neophodnom merom za očuvanje našeg društva i izgradnju moderne evropske države, kojom vlada pravo.

Ne možemo a da ne primetimo da ozbiljne pretnje nasiljem dolaze samo nekoliko dana nakon zapaženih saopštenja PSG, u kojima smo izneli objektivne ocene katastrofalne tri godine vlasti SNS u Vranju, te demistifikovali, taksativno, sva ona "dostignuća" kojima se lokalni naprednjaci hvale.

S obzirom na to da pomenuti funkcioner SNS ima predistoriju verbalnih i fizičkih razračunavanja sa neistomišljenicima, te da u javnom preduzeću kojim rukovodi upošljava najveći broj naprednjačkih "jurišnika" i botova (koji su se već istakli u akciji fizičkog napada na lokalne funkcionere Narodne stranke, Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića), izražavamo najdublju zabrinutost za bezbednost svih slobodoumnih građana Vranja koji odbijaju da pognu glavu, i pozivamo odgovarajuće državne organe da reaguju i osude ove ozbiljne pretnje.

Istovremeno, pozivamo sve slobodne, slobodoumne i časne sugrađane da ne potpadnu pod atmosferu straha, kojom režim pokušava da ukine bilo kakvo opoziciono delovanje i slobodu izražavanja drugačijih stavova, te da, kao i do sad, uspravne glave, ujedinjeni pod zastavom slobode, poručuju siledžijama da vlast treba da se boji naroda, a ne narod vlasti - navodi se u saopštenju Pokreta slobodnih građana Vranja.

Najnovije vesti