Prvacima u Vrtogošu Gradska biblioteka priredila književni čas FOTO

U Osnovnoj školi 1. maj u selu Vrtogoš nadomak Vranja u sredu je bilo svečano za prvake zahvaljujući programu koji je organizovala gradska Biblioteka Bora Stanković u Vranju.

Prvacima je prvi dan u školi učinjen interesantnijim zbog gostovanja dečjeg pesnika iz Vranja Žikice Dimitrijevića, koji je sa najmlađim osnovcima održao interaktivan književni čas i čitao svoje pesme.

Ovo je samo deo doprinosa Gradske biblioteke u Vranju početku školske godine u manjim sredinama, rekao je za Vranje News direktor bibilioteke Zoran Najdić.

"Hteli smo da obratimo pažnju na te sredine i pružimo podršku đacima.

Osim što smo priredili književni program u okviru kojeg je đacima u Vrtogošu predstavljen dečji pesnik Žikica Dimitrjević, današnji dan posvetili smo i animiranju učenika za upis u ogranak naše bibilioteke u školi u Vrtogošu.

Imali su priliku da u tom ogranku, koji bezmalo nije radio godinu dana zbog pandemije koronavirusa, pogledaju nova izdanja i postanu naši novi korisnici", rekao je Najdić za naš portal.

On je naglasio da je u ovom bibliotečkom ogranku, koji u vrtogoškoj školi radi mimo školske bibilioteke, besplatan upis za učenike.

"Odneli smo danas tamo više od 200 novih naslova i obogatili naš bibliotečki fond koji samo u toj školi sada dostiže oko 5.000 knjiga.

Postoji tamo i stručna literatura, ali pre svega odeljak za decu.

Takođe, jedna od novina je da od ove školske godine tamo mogu da koriste naš internet servis na dva računara", naglasio je Najdić za Vranje News.

Osnovna škola u Vrtogošu jedna je od najvećih seoskih škola u Pčinjskom okrugu.

Postoji od 1989. godine.

Školu, u zavisnosti od godine, pohađa i do 150 učenika.

Pored osmogodišnje u samom selu, škola ima isturena odeljenja u selima Ristovac, Karadnik, Davidovac, Katun, Soderce, a u okviru nje radi i osmogodišnja škola u selu Dubnica.

Najnovije vesti