Prvacima u Vranju po 7.000 iz gradskog budžeta

Po 7.000 dinara biće uplaćeno iz gradskog budžeta roditeljima budućih prvaka koji će od petka krenuti u lokalne škole, odlučeno je na sednici Gradskog veća u utorak, usvajanjem Predloga odluke o utvrđivanje visine novčane pomoći učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Vranja.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović obrazložila je na sednici da će odluka biti realizovana odmah nakon dostave spiskova učenika iz svih osnovnih škola.

Gradski većnici u utorak su usvojili i Nacrt Odluke o usvajanju izmena i dopuna Plana detaljne regulacije Aleksandrovačkog jezera, kao i Odluku o izmeni i dopuni odluke o socijalnoj zaštiti.

Na 150. sednici Gradskog veća razmatran je i prihvaćen Izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem JU Turistička organizacija grada Vranja za 2022. godinu.

Članovi Gradskog veća prihvatili su i Tekst javnog poziva za učešće direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Vranja, kao i Nacrt dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja za 2023. godinu.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...