Prva ostavka u REM-u

Vranje/Beograd - Članica Saveta Regulatornog tela za elektornske medije (REM) Judita Popović podnela je ostavku na tu funkciju i pismeno je uputila Skupštini Srbije.

"Postalo je besmisleno ostati u telu koje se ne snalazi u prostoru i vremenu i zanemaruje ogromne društvene turbulencije i nezadovoljstvo javnosti", potvrdila je Judita Popović za N1.

Ističe da je, kao jedan od četvoro kanditata izabranih u sastav Saveta REM na predlog opozicije, do sada uradila sve što je u njenoj moći i da se povlačio "poštujući opravdan gnev, tugu i ogorčenje javnosti".

Smena članova Saveta REM jedan je od zahteva protesta Srbija protiv nasilja podstaknutih masovnim ubistvima u školi Vladislav Ribnikar 3. maja i dva sela u okolini Mladenovca 4. maja.

"Uradila sam sve što sam mogla da to promenim i sada je dosta.

Ostavku dajem poštujući opravdan gnev, tugu i ogorčenje javnosti koja su i moja dominantna osećanja u proteklih mesec dana.

Protesti koji traju daju mi nadu da se neće zadovoljiti kozmetičkim izmenama, već je ključni cilj promena sistema vrednosti nametnut devedesetih godina prošlog veka", rekla je Popović.

Sve to nasilje koje se od tada glorifikuje postalo je sredstvo nesavesnih političara i medija, da zarobe naše društvo, objasnila je svoje razloge za ostavku članica Saveta REM.

Ona je ocenil da su poslednje tragedije razotkrile brojne pukotine, ali i neprofesionalnost nosilaca javnih funkcija, navodi N1.

Najnovije vesti