Prva liga: Dinamo - Jagodina 3:0 (1:0), Proleter pobedio, kiks Metalca (TABELA)

Na utakmici Dinama i Jagodine na stadionu Jumka u Vranju, sudija je zbog nevremena, praćenog jakom kišom i gradom, odsvirao kraj meča u 79. minutu, pri vođstvu Vranjanaca od 3:0.

Prema propozicijama takmičenja FSS za Super ligu Srbije u sezoni 2017/18, ukoliko je do prekida utakmice zbog nevremena "došlo po isteku 80 odsto regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim
rezultatom"
(član 12).

U utakmici 27. kola Prve lige Srbije u fudbalu, najpre je precizan za domaćine bio Danijel Gašić, u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, a loptu je glavom sproveo u mrežu posle kornera.

I pored jake kiše i grada pri kraju poluvremena, sudija nije prekidao meč.

Na 2:0 za Dinamo uvećao je Okamijan u 57. minutu susreta, a treći gol postigao je Lazar Ranđelović u 65. minutu.

Od početka drugog poluvremena na stadionu Jumka padala je jaka kiša, praćena grmljavinom.

Sudija je u 79. minutu da petominutnu pauzu zbog nevremena, a ubrzo, videvši da se kiša i grmljavina pojačavaju, iz bezbednosnih razloga odsvirao kraj.

Novosadski Proleter, koji je susret sa Novim Pazarom kao domaćin započeo u isto vreme, deklasirao je Novopoazarce sa 5:0.

Proleter je uoči ovog kola imao dva boda prednosti ispred Dinama i ta razlika je održana zbog pobede obe ekipe.

Metalac je kao domaćin remizirao protiv TSC-a (1:1) i tako olakšao situaciju Dinamu pred tri poslednja kola, jer sada za Vranjancima zaostaje pet bodova.

Dinamo ima još dva gostovanja, gostuje Sinđeliću u Beogradu i u poslednjem 30. kolu Radničkom 1923 u Kragujevcu, dok u Vranju u pretposlednjem kolu dočekuje Novi Pazar.

Metalac, pak, posle duela sa TSC-om dočekuje gostuje ČSK Pivari, potom dočekuje Jagodinu i u poslednjem kolu ide na noge beogradskom Sinđeliću.

Prvoplasirani Proleter gostuje Radničkom 1923 u Kragujevcu, potom dočekuje Teleoptik i u poslednjem kolu gostuje Inđiji.

Dve prvoplasirane ekipe na kraju prvenstva ulaze u Super ligu Srbije.

Najnovije vesti