Protest građanske inicijative protiv rekonstrukcije gradskog parka VIDEO

Ovo je mesto gde su se odigrale mnoge značajne stvari u životu svakog od nas, mesto gde smo odrastali, prvi put se poljubili, držali za ruke, mesto koje budi mnoge emocije; zato i ova inicijativa za očuvanje našeg parka - izjavila je Dejana Deksi Stošić, organizatorka skupa pod nazivom "Odbranimo gradski park", na protestu građana usmerenom protiv rekonstrukcije oaze zelenila u srcu Vranja.

Stošićeva, inače aktivistkinja Odbora za ljudska prava u Vranju i ambasadorka mladih iz Srbije u Mreži WEJW, pozvala je Vranjance kojima je stalo do očuvanja gradskog parka da u sredu u 12 časova dođu u veliku salu Skupštine grada Vranja, na zakazanu javnu raspravu povodom projekta rekonstrukcije koja je zakazana iz lokalne samouprave.

- Ne damo da seku ovo drveće.

Neka su starija od sto godina.

Projekat ne mogu da realizuju, a da ne seku drveće, to se vidi.

Treba nam još drveća.

Pare mogu da investiraju u druge stvari koje su nam potrebne - rekla je Stošićeva, protestujući javno i protiv cene rekonstrukcije od milion evra, na šta su iz publike uzvikivali "to nije izgradnja, nego ugradnja".

Okupljenima su se potom obraćali građani po želju, a čuli su se i zahtevi za potpisivanje peticije protiv rekonstrukcije parka.

Posle obraćanja više građana govorili su i Toma Vlajinac, kao "stari Vranjanac" i Ivica Petrušević, predsednik okružnog odbora Nove Srbije.

Gradska vlast je za sredu u podne zakazala javnu raspravu o projektu rekonstrukcije Gradskog parka u Vranju.

Ranije je, prilikom početka radova, novinarima predočeno da "neće biti seče stabala, ni drvoreda" u parku tokom realizacije projekta.

Tekstovi u sklopu projekta „Internet eko reporteri“ sufinansirani su sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove ministarstva.

Najnovije vesti