Prostorni plan brane Prvonek značajan dokument za grad

Prostorni plan područja posebne namene akumulacije brane Prvonek predstavlja vrlo značajan planski dokument za grad Vranje, rekla je u sredu v.d. direktora Zavoda za urbanizam u Vranju Tatjana Cvetković, na javnoj sednici komisije za sprovođenje javnog uvida u prostorni plan područja posebne namene sliva akumulacije brane Prvonek.

- Ugradili smo ga u naš prostorni plan, koji je bio na proveri u ministarstvu i dobio saglasnost za usvajanje na Skupštini - navela je Cvetkovićka.

- Svi elementi iz ovog plana definišu najbitnije za branu, a to su zone sanitarne zaštite i njihovo korišćenje u skladu sa zakonom o zaštiti voda i zakonom o zonama sanitarne zaštite - istakla je Cvetkovićeva.

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Đorđe Milić izjavio je u sredu u Vranju da su na javnoj sednici u skupštini grada razmotrene sve pristigle primedbe i sugestije pravnih i fizičkih lica i svih zainteresovanih učesnika na javnom uvidu za Prostorni plan Brane Prvonek.

- Regionalni sistem za vodosnabdevanje sliva akumulacije Prvonek ne umanjuje značaj plana za grad Vranje i, kao što smo već rekli, ovo je dobar primer kako može da se sačuva jedna teritorija od uzurpacija ili protivplanske namene - kazao je Milić.

Nakon ove javne sednice, objasnio je, održaće se, u skladu sa zakonom, zatvorena sednica komisije, nakon čega plan ide na usvajanje i razmatranje u Vladi Srbije.

- Nadam se da ćemo u sredu uspešno da završimo ovu javnu sednicu, a onda se prostorni plan usvaja uredbom i primenjuje se u budućem periodu - istakao je Milić.

Pre prezentacije Plana područja posebne namene sliva akumulacije Prvonek, pomoćnik ministra građevinarstva Milić uručio je saglasnost na Nacrt izmena i dopuna Prostornog plana grada Vranja Jovani Antić, načelnici Odeljenja za urbanizam, imovinsko pravne poslove i komunalno stambene delatnosti grada Vranja.

Najnovije vesti