Promovisan prvi broj časopisa Kutak: Započet je niz FOTO/VIDEO

Prvi broj časopisa Kutak, namenjenog deci i mladima, kojeg je pokrenuo lokalni Kulturno obrazovni centar (KOC), promovisan je u sredu u kamernoj sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Glavni i odgovorni urednik Žikica Dimitrijević rekao je na promociji da su časopisi" izdanja koja zahtevaju neodložnu povratnu infomraciju čitalaca" i da je on očekuje.

"Njegova aktuelnost mora pogađati u sam centar konzumenta, posebno naše ciljne grupe.

S druge strane časopisi vremenom postaju i arhivska građa za neke buduće generacije", potencirao je Dimitrijević.

Ana Mitić, članica redakcije, rekla je da će časopis promovisati umetnost, nauku i kulturu.

"Povećanjem vidljivosti svih važnih događaja, upućivaćemo decu i mlade na najvažnija postignuća u ovim oblastima i motivisati ih na povećanu upotrebu raspoloživih resursa i bolje lične rezultate", rekla je Mitić.

Jelka Mitrović članica je redakcije koja će u ovom časopisu biti zadužena za autorstvo u rubrikama kultura i sport.

U ovom broju uradila je, između ostalog, intervjue sa dvoje mladih pozorišnih stvaralaca iz Vranja - rediteljem Jugom Đorđevićem i dramaturškinjom Aleksandrom Jovanović.

"Uređivački tim ovim časopisom želi da se vrati tradiciji, časopisu u štampanom obliku koji će imati trajnu vrednost", rekla je Mitrović.

Ilić i Savić: Časopis za sve uzraste

Čestitajući štampanje prvog broja časopisa u ime gradskog rukovodstva, zamenik gradonačelnika Milan Ilić rekao je da je prijatno iznenađen njegovim sadržajem i konceptom.

"Iskreno verujem da će izdavanje časopisa doprineti ne samo afirmaciji rada i aktivnosti Kulturno obrazovnog centra, već i širenju opštih saznanja o našem gradu i dešavanjima u njemu. Redakciji časopisa čestitam objavljivanje prvog broja, sa željom da zaživi i kroz vreme postane hroničar kulturnih zbivanja u našem gradu", kazao je Ilić.

Izabela Savić, direktorka KOC-a, rekla je da novim izdavačkim poduhvatom zaposleni u ovoj mladoj ustanovi pokazali "pouzdanost i stručnost u radu".

"Demonstriramo da smo spremni da se uključimo u realizaciju brojnih projekata i manifestacija na gradskom nivou'', istakla je direktorka Izabela Savić.

U programu su učestvovali članovi Gradskog mešovitog hora, nagrađeni učenici na republičkom takmičenju talentovanih đaka 2022/23 i polaznici radionica Kulturno obrazovnog centra.

Časopis je deo izdavačke delatnosti KOC-a.

Izlaziće periodično, dva puta godišnje u tiražu od 350 primeraka.

Glavni i odgovorni urednik je Žikica Dimitrijević, a njegova zamenica Jasmina Veljković.

Izdavanje finansira Grad Vranje.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...