Projektna finansijska podrška za preventivnu zaštitu od elementarnih nepogoda

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave poziva predstavnike lokalnih samouprava sa teritorije Pčinjskog okruga da podnesu projekte na konkurs koji se odnosi na finansijsku podršku u preventivnom delovanju i saniranju posledica elementarnih nepogoda, izjavila je u Vranju Maja Mačužić Puzić, državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Ona je istakla važnost "proaktivnog i preventivnog delovanja kako elementarne nepogode ne bi izazivale toliku štetu i posledice".

Gradonačelnik Slobodan Milenković, državni sekretari u Ministarstvima unutrašnjih poslova i državne uprave i lokalne samouprave, Bojan Jocić i Maja Mačužić Puzić, te načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Luka Čaušić održali su u četvrtak u Vranju sastanak sa komandantima i načelnicima štabova za vanredne situacije sa područja Pčinjskog upravnog okruga.

Kako je istakao gradonacelnik Milenković inicijativa za održavanje ovog skupa potekla je od ministra policije Aleksandra Vulina, a tema je preventivno reagovanje u vanrednim situacijama.

- Pre mesec dana na teritoriji grada Vranja, usled velikih količina padavina, imali smo izlivanje Južne Morave na 760 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Kako bi se posledice elementarnih nepogoda maksimalno ublažile neophodno je što čvršće povezivanje i dobra koordinacija sa republičkim institucijama - rekao je Milenković.

Bojan Jocić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, istakao je da će ovakvi sastanci biti održani na teritoriji cele države i da je "cilj da se deluje preventivno i spreče katastrofe sa ozbiljnim posledicama".

Najnovije vesti