Program za Dan grada: Koncerti Zabranjenog pušenja i Sergeja Ćetkovića

Organizacioni odbor za obeležavanje 31. januara, Dana grada Vranja, usvojio je u četvrtak program manifestacije, a najznačaniji njegovi momenti su gostovanje muzičkih zvezda - Zabranjenog pušenja, Sergeja Ćetkovića, ali i čuvenog pesnika za decu Ljubivoja Ršumovića.

Svečana sednica Skupštine grada, na kojoj će se znati imena dobitnika priznanja "31. januar", biće održana 24. januara.

Dan kasnije, u subotu, 25. januara održaće se tradicionalni marš do Osatice.

Sportska dešavanja povodom Dana grada počeće od 24. januara.

Kako je planirano, biće održani turniri u malom fudbalu, džudou, stonom tenisu, košarci, odbojci, šahu, kao i Memorijalni kup u skijanju na Besnoj Кobili "Đulbars i Кace".

Кruna sportskih dešavanja biće proglašenje najboljih u vranjskom sportu 28. januara u 20 sati.

I ove godine u obeležavanje Dana grada uključile su se institucije kulture sa svojim programima.

Vranjanci će biti u prilici da pogledaju izložbu dokumenata, promociju zbirke tekstova o srpskom rokenrolu, a u Biblioteci Bora Stanković biće predata u trajno vlasništvo zbirka vrednih dela iz lične biblioteke Vranjanca koji živi u Beogradu Dragana Mininčića Cige.

Biće organizovan Dan otvorenog srca, kada će mališani Predškolske ustanove Naše dete biti gosti rukovodstva grada, kao i druženje sa pesnikom Ljubivojem Ršumovićem.

U okviru obeležavanja Dana grada biće uručene i nagrade najboljima na literarnom konkursu.

Dogovoren je solistički koncert Ivane Tasić, uz pratnju Narodnog orkestra RTS–a.

Predviđeno je predstavljanje obnovljene i modernizovane postavke Muzej kuće Bore Stankovića, kao i promocija dopunjenog izdanja "Vranjskog rečovnika", autora Srboljuba Đorđevića.

Na sastanku odbora usvojen je predlog da budu organizovana dva koncerta povodom Dana grada.

Tako će 30. januara od 21 sat u Sportskoj hali nastupiti Sergej Ćetković, a dan kasnije u istom prostoru koncert će održati dr Nele Кarajlić sa "Zabranjenim pušenjem".

Već po tradiciji biće organizovan prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske Srbije, kao i liturgija u kasarni "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog".

Na dan oslobođenja Vranja od Turaka 31. januara predviđeno je polaganje venaca na Spomenik oslobodiocima Vranja iz 1878. godine, kao i vojna svečanost u kasarni Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog.

Svečana akademija povodom Dana grada biće održana u Pozorištu Bora Stanković kada će nastupiti Umetnički ansambl ministarstva odbrane Stanislav Binički i vokalni solista Čeda Marković.

Kruna večeri biće uručenje javnih priznanja i nagrada "31. januar".

Najnovije vesti