Proglašena vanredna situacija u Vranju!

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković objavio je u ponedeljak da se u Vranju proglašava vanredna situacija na području grada.

- Zbog ocene Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Vranje da je epidemiološka situacija na teritoriji Pčinjskog okruga i grada Vranja teška, jer je došlo do inficiranja i obolevanja velikog broja sporadičnih slučajeva, koji su se proširili na porodična epidemijska javljanja danas smo proglasili vanrednu situaciju na teritoriji grada Vranja - rekao je Milenković.

Milenković je kazao da je odluku doneo na predlog Kriznog štaba grada Vranja, nakon što su pred ovim telom izveštaj o epidemiološkoj situaciji podneli nadležni iz ZZJZ.

On je rekao da ograničenja radnog vremena ugostiteljskih objekata za sada neće biti.

- U Vranju će biti sproveden striktan nadzor nad epidemiološkim merama koje je ranije danas već donela Vlada.

To su obavezne zaštitne maske u prevozu i zatvorenim prostorima, te ograničeno okupljanje do 200 osoba u otvorenom i zatvorenom prostoru - rekao je Milenković.

Vanredna situacija propisuje mere koje je moguće preduzeti u posebnim okolnostima (opasnostima) poput zabrane okupljanja većeg broja ljudi i javnih manifestacija u zonama neposrednog rizika.

Razlikuje se umnogome od vanrednog stanja koje ima jasnu ustavnu dozvolu da ograniči ljudska i manjinska prava.

Najnovije vesti