Profesor iz Trgovišta: Opet ću tužiti Vučićevića iz Informera

Dragan Spasić, profesor geografije iz Trgovišta, kaže u izjavi za Vranje News da će ponovo tužiti Dragana J. Vučićevića, vlasnika dnevnog lista Informer, jer ga je, kako kaže, ponovo prozivao i vređao na jednoj od TV stanica sa nacionalnom frekvencijom, nezadovoljan što ga je Spasić dobio na sudu i što mora da mu plati 150.000 dinara.

Podsećanja radi, Viši sud u Beogradu potvrdio je presudu Drugog osnovnog suda kojom je Vučićević kažnjen da Spasiću plati navedenu sumu zbog krivičnog dela uvrede i povrede časti i ugleda.

Spasić je tužbu protiv Vučićevića podneo 2020. godine, zbog uvreda izrečenih u emisiji na TV Pink Novo jutro 11. novembra 2019. godine.

Naime, Vučićević je komentarisao Spasićevu objavu na Fejsbuku profilu rečima: "Kreten, ludak, imbecil, budala, bolesnik".

"Nešto je slično sada ponovio, tako da ću čim dođem do snimka da presavijem tabak i podnesem tužbu.

Zašto?

Zato što taj čovek nema meru u javnom ophođenju.

Razloge njegovih napada na mene ne znam, ali javnost treba da zna da on nije za javnost.

Njemu se treba zabraniti javno delovanje ili jednostavno ne obraćati pažnju na ono što on priča", navodi Spasić za Vranje News.

Na pitanje da li je i dalje opoziciono angažovan, Spasić negoduje zbog povezivanja njegovog imena sa neformalnom grupom Građanski pokret Vranje i negira da sa tom građansko-političkom opcijom sada ima bilo kakve veze.

"Tačno je da sam bio jedan od osnivača, ali sada javno kažem da se distanciram od delovanja Građanskog pokreta Vranje i onoga što oni trenutno rade.

Pojedini članovi ili osnivači te organizacije rade samovoljno, samoinicijativno plasiraju određene informacije u javnost.

Naš je dogovor u startu bio da nema nikakvih koalicija, nema izlaska na izbore, ja ostajem pri tome i obaveštavam javnost da se svaka dalja aktivnost te organizacije ne tiče i mene.

Da ne misle ljudi da jedno govorim, a drugo radim, nisam prevrtljiv čovek.

Ni u jednoj priči, pa ni u ovoj nisam bio zbog mog ličnog interesa", navodi Spasić.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...