Profesionalna orijentacija: Zmajevci u akciji Juče, danas, sutra FOTO

U Osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj u Vranju školski tim za profesionalnu orijentaciju priredio je druženje pod nazivom "Veče profesionalne orijentacije".

- Cilj programa bio je podsticanje učenika završnog razreda da putem aktivnog učešća preuzmu odgovornost za svoju budućnost, upoznaju sebe i svoje sposobnosti, puteve školovanja i karijere i da promišljeno donesu valjanu odluku o izboru škole, ili se uključe u svet rada - kaže se Vranje News direktorka škole Milena Marinković.

Nekadašnji učenici ove škole, sada u svojim profesijama uspešni i ostvareni ljudi, na zanimljiv i inspirativan način prenosili su sadašnjim Zmajevcima svoja životna i profesionalna iskustva.

Najbrojniji u publici bili su učenici osmog razreda i njima su, u ovom za njih vrlo važnom periodu odrastanja i školovanja, kada se nalaze pred malom životnom raskrsnicom, saveti i iskustva gostiju i te kako dobrodošli.

Nizale su se priče o školskim danima, druženjima, pogrešnim i pravim izborima, o dilemama i stranputicama, o ljubavi i posvećenosti poslu, a ispričana je i poneka anegdota.

GOSTI BIVŠI ĐACI

Nekad učenici ove škole, a ove večeri gosti bili su lekar urgentne medicine Dejan Popović, pravnik i zamenik gradonačelnika Nenad Antić, ekonomista i direktor PIO fonda Srđan Dekić, preduzetnica i vlasnica pekare Ankica Ristić, ekonomista i preduzetnik Predrag Stanojković, profesorka srpskog jezika i direktorka Gimnazije Bora Stanković Suzana Mišić Stanković, glumac Mihajlo Stojković, novinarka RTV Vranje Suzana Spasić, potpukovnik načelnik Centra Ministarstva odbrane Vranje Igor Milanović, profesor francuskog jezika zaposlen u OŠ J. J. Zmaj Goran Bandović.

Program je vodila nekadašnja učenica a sadašnja nastavnica srpskog jezika ove škole Milica Stošić.

Učenici su gostima postavljali zanimljiva pitanja i dobijali jednako zanimljive odgovore, pa je veče završeno u atmosferi opuštenog druženja na opšte zadovoljstvo i gostiju i domaćina.

Najnovije vesti