Producentima filma Nečista krv – Greh predaka godišnja nagrada Slobodne reči

Autorski tim produkcijske kuće This and That, čiji su osnivači producentkinja Snežana van Hauvelingen i reditelj Goran Stanković, ovogodišnji je dobitnik Godišnjeg priznanja portala Slobodna reč, saopšteno je iz redakcije portala čije je sedište u Vranju.

Nagrada je dodeljena "zbog izuzetnog profesionalnog doprinosa i ličnog zalaganja tokom rada na najnovijoj ekranizaciji dela Borisava Stankovića – filmu Milutina Petrovića Nečista krv – Greh predaka i istoimenoj seriji koja je emitovana na prvom programu Radio-televizije Srbije".

"Projekat Nečista krv je Vranje i večnog ambasadora grada Boru Stankovića vratio na kulturnu mapu zemlje, regiona i sveta, i umnogome doprineo promociji kulturno-istorijskog nasleđa ovog kraja", saopštava se u obrazloženju.

Godišnje priznanje portala Slobodna reč ustanovljeno je na prvu godišnjicu osnivanja 26. aprila 2021. godine, kada je ono pripalo jednom od heroja borbe protiv koronavirusa, poznatom vranjskom epidemiologu Slađanu Stankoviću.

Slobodna reč

Portal Slobodna reč osnovan je 26. aprila 2020. godine. Osvrćući se na građansku svest, istoriju i standarde u radu medija u Vranju, kako u prošlom veku tako i u bliskoj prošlosti, nekoliko mladih ljudi je pokrenulo portal sa ciljem negovanja ideje o slobodnoj reči. Redakcija se zalaže za doslednost, objektivnost i proverenost informacija u izveštavanju građana o svemu što je od značaja za njihovo učešće u društvenom životu i o temama koje se tiču politike, društva, kulture, života pojedinca i slobode u zemlji čiji je strateški cilj članstvo u Evropskoj Uniji.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...