Produžena nada u opstanak: Dinamo - Zemun 1:0

Posle nedeljne pobede nad Zemunom od 1:0 (1:0) FK Dinamo Vranje dva kola pre kraja prvenstva podgrejao je nadu u opstanak u Prvoj ligi Srbije, iako ga od luke spasa dele tri boda, koliko zaostaju za desetoplasiranim Železničarem iz Pančeva.

Pobedu Vranjancima u nedelju doneo je Marko Stoiljković u 15. minutu susreta.

Opstanak u ligi obezbeđuje plasman do desetog mesta, a Dinamo je posle ovog kola jedanaesti na tabeli sa 38 bodova, dok Železničar, direktan konkurent Vranjanaca za opstanak, ima 41 bod.

Pančevci, međutim, imaju utakmicu manje, jer susret ovog kola tek treba da odigraju u ponedeljak na gostovanju IMT-u, trenutno četvrtoplasiranom timu lige koji bi do kraja mogao čak i do drugog mesta na tabeli.

Dinamo možda ima nešto lakši raspored od pančevačkog Železničara u poslednja dva kola.

Gostovaće najpre Radničkom u Sremskoj Mitrovici (Mitrovčani na devetom mestu imaju šest bodova prednosti ispred Dinama i tri više od Pančevaca i blizu su opstanka), dok će u poslednjem kolu Dinamo dočekuje sedmoplasiranu Loznicu.

Pančevci imaju nešto teži raspored do kraja.

Nakon što u ponedeljak odigraju meč protiv IMT-a potom će u 33. kolu dočekati Radničkog iz Pirota, a u poslednjem gostovati drugoplasiranom Kabelu u Novom Sadu.

Najnovije vesti