Prodajna izložba za pomoć deci oboleloj od kancera u subotu u Vranju

Prodajnom izložbom dečjih crteža, u subotu 23. septembra od 12 časova ispred Robne kuće u centru Vranja, organizacija NURDOR obeležiće Zlatni septembar - mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti.

U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka, podsećaju iz ove organizacije.

"Ono što ohrabruje jeste stopa izlečenja, koja je kod dece veoma visoka.

Međutim, kako bi naši hrabri Superheroji mogli da se izbore i dobiju najvažniju bitku za život – podrška je ono što je ključno na putu do izlečenja.

Iz tog razloga je važno da stvaramo društvenu zajednicu koja će biti senzibilisana i osvešćena o problemima sa kojima se suočavaju deca koja se leče i njihove porodice.

Kako bismo doprineli tome kontinuirano organizujemo kampanje i akcije za senzibilisanje javnosti, kroz koje se šalje poruka zajedništva i podrške, kao stubova zdrave zajednice koja brine o onima među nama koji ne mogu sami", navode iz NURDOR-a.

Ova akcija će u subotu 23. septembra biti realizovana na centralnim trgovim više od dvadeset gradova širom Srbije i svugde će biti organizovane prodajne izložbe crteža dece iz cele Srbije.

"Odabirom bilo kog crteža biće podržan projekat rekonstrukcije nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, koje iz cele Srbije dolaze u Beograd zbog lečenja deteta.

Tvoja podrška je zlata vredna", poručuju iz NURDOR-a

Najnovije vesti