Prodaje se Motel Vranje, početna cena 51 milion

Privredno društvo za ugostiteljstvo, turizam i usluge Vranje (nekadašnje Ugostiteljsko preduzeće) prodaje objekat Motela Vranje po početnoj ceni od 51,6 miliona dinara, objavljeno je na portalu E-kapija.

Na prodaju su ponuđene dve zgrade u kompleksu motela, ukupne površine oko 2.000 kvadrata, kao i poslovna zgrada za koju nije utvrđena delatnost i zgrada tehničkih usluga.

Takođe, prodaje se i građevinsko zemljište od 2,3 hektara uz motel, stoji u obaveštenju.

Javno nadmetanje održaće se 23. februara ove godine.

Motel Vranje je privremeno ustupljen na korišćenje Komesarijatu za izbeglice i migracije i služi kao prihvatni centar za migrante.

Prodaja Motela Vranje, jednog od objekata Ugostiteljskog preduzeća (UP) Vranje, pokušavana je poslednji put u septembru 2016. godine, prema odluci Osnovnog suda u Vranju.

Sud u Vranju prethodno je doneo odluku o prodaji dela imovine kako bi se namirila potraživanja koja 31 radnik sudski ima prema preduzeću.

Prema informacijama iz Ugostiteljskog preduzeća, prodaja je zaustavljena po zahtevu Grada Vranja, s obrazloženjem da lokalna samouprava polaže pravo na deo imovine ovog preduzeća.

Za prvu licitaciju koju je Osnovni sud bio oglasio u septembru 2016. motel je ponuđen na prodaju po procenjenoj vrednosti od 124,8 miliona dinara.

Najnovije vesti