Procurili lični podaci pola milijarde korisnika Facebooka

Vranje - Na internetu su osvanuli lični podaci više od pola milijarde korisnika Facebooka, što ukazuje na poteškoće ove kompanije da čuva osetljive informacije, javlja Al Jazeera.

Procurele informacije uključuju telefonski broj, identifikaciju na Facebooku, puno ime, lokaciju, prethodne lokacije, datum rođenja, adresu e-maila, privatni status i biografiju, prenosi Tanjug, pozivajući se na Bloomberg.

Osetljivi lični podaci više od pola milijarde korisnika Facebooka procurili su na hakerski forum, što predstavlja potencijalni rizik za milione trgovaca kripto valutama i ljude koji sada mogu biti ranjivi na razne onlajn napade, tvrdi Alon Gal, tehnički direktor sigurnosne firme Hudson Rock, koji je ranije na Twitteru objavio ovu informaciju.

Gal tvrdi da je curenje podataka povezano sa sigurnosnom greškom koja je prvi put otkrivena 2019. godine, a u januaru 2021. godine je ustanovljeno da su hakeri mogli koristiti informacije i za pristup brojevima telefona korisnika.

Najnovije curenje podataka se sada proširilo na Facebook ID, puno ime, lokaciju, prethodnu lokaciju, datum rođenja, (ponekad) adresu e-pošte, datum otvaranja računa, privatni status i biografiju.

Prema Galu, informacije bi sada mogle biti korisne hakerima za razne vrste prevara kao i da posluže u marketinške svrhe.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...