Pročitajte najnovije preporuke Kriznog štaba u Vranju

Na zasedanju Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja korona virusa na teritoriji grada Vranja u ponedeljak donete su preporuke za postupanje ovog tela u narednom periodu.

Zadatak Kriznog štaba je da svakodnevno prati situaciju u vezi sa širenjem koronavirusa i da u skladu sa tim predlaže stručne mere i preporuke na suzbijanju i sprečavanju širenja korona virusa na teritoriji grada Vranja.

Na sastanku, kojim je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković, jednoglasno je prihvaćena preporuka za obustavu hladnog operativnog programa u periodu vanrednog stanja.

Takođe, doneta je preporuka da se prostorije Grudnog odeljenja vranjske bolnice oslobode i stave na raspolaganje Odeljenju za infektivne bolesti, kao i da se u potpunosti opremi stari hiruruški blok kako bi se u slučaju potrebe raspolagalo sa dovoljno smeštajnih kapaciteta.

Članovi kriznog štaba usvojili su i preporuku za angažovanje lica koja su primljena u radni odnos po osnovu projekta "Unapređenje dostupnosti zdravstvene zaštite na primarnom nivou i farmaceutske zaštite" pri Odeljenju za kućno lečenje i zdravstvenu negu u cilju sprečavanja širenja virusa, naročito među starijom populacijom.

Naloženo je i angažovanje svih relevantnih aktera i intenziviranje aktivnosti na nabavci neophodne medicinske opreme.

Doneta je i preporuka da se zatraži mišljenje Ministarstva zdravlja u vezi sa radom Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji.

Preporuka je i da se u proces praćenja stanja na teritoriji grada Vranja, a u cilju informisanja i pružanja instrukcija u vezi sa širenjem korona virusa, uključe gradski većnici Danijela Milosavljević i Dejan Ivanović, kao i lice primljeno u radni odnos po projektu "Unapređenje dostupnosti zdravstvene zaštite na primarnom nivou i farmaceutske zaštite".

Takođe, potrebno je zatražiti od Tržišne inspekcije da izlaskom na teren obavlja redovnu kontrolu u vezi sa cenama proizvoda i preduzme druge mere u cilju smanjenja nestašice određenih životnih namirnica.

U oblasti obrazovanja, na teritoriji grada Vranja, preduzete su mere na dezinfekciji prostorija svih škola.

Takođe, preporuka je da se nastavno osoblje ne okuplja u velikim grupama.

Najnovije vesti