Privremeno zatvaranje ulica u sredu zbog obeležavanja Dana državnosti

Zbog obeležavanja Dana državnosti u Vranju, u sredu 15. febrara za saobraćaj će privremeno biti zatvoreni delovi ulica Ive Lole Ribara i Karađorđeve, saopšteno je iz JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja.

Zbog komemorativnog skupa ispred bareljefa Voždu Karađorđu, na zgradu Urbanizma, saobraćaj će u periodu od 10.15 do 12 časova biti preusmeren, kada je reč o dve ulice u centru.

Iz ulice Heroji sa Košara (bivša 29. novembra) skretaće se levo u Ulicu Ive Lole Ribara i iz Ulice Karađorđeve levo u Ulicu Vule Antića.

Dan državnosti i 219. godišnjica Prvog srpskog ustanka, biće obeleženi u sredu, prigodnom svečanošću ispred bareljefa Voždu Karađorđu u Vranju.

Ovaj datum praznuje se ne samo u znak sećanja na početak Prvog srpskog ustanka za oslobođenje od osmanske vladavine 1804. godine, već i u znak sećanja na proglašenje prvog srpskog Ustava 1835. godine, poznatijeg kao Sretenjski ustav.

Rukovodstvo Grada Vranja na bareljef Voždu Karađorđu položiće vence i cveće, a prisutnima će se obratiti predsednik Skupštine grada Dejan Tričković.

Skup u sredu počeće u 11 časova.

Najnovije vesti