Privremeni organ usvojio odluku o porezu na imovinu u 2024. godini

Predlog Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2024. godinu na području grada Vranja, usvojen je na 7. sednici Privremenog organa Grada Vranja.

Na istoj sednici usvojen je Izveštaj o radu Predškolske ustanove Naše dete za 2022/2023. godinu, Godišnji plan rada ustanove za 2023/2024, te Informacija o pripremljenosti Predškolske ustanove za rad u 2023/2024. godini.

Na ovoj sednici članovi Pripremenog organa razmatrali su i usvojili Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za izbor najboljih u vranjskom sportu.

Usvojeni su, takođe, Predlog Odluke o određivanju subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na području grada Vranja, Predlog Rešenja o obrazovanju Radne grupe za izradu Lokalnog plana upravljanja otpadom, kao i Predlog Odluke o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola (državljanima Republike Srbije) koju je pre neki dana najavio Aleksandar Vučić.

Podsećanja radi, Zaključkom Vlade Srbije je utvrđeno da će novac biti obezbeđen iz budžeta Srbije.

Potom će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju novac preneti jedinicama lokalne samouprave, koje će isplatiti učenike na svojim teritorijama.

Najnovije vesti