Prikupljeno više od 660.000 i velika količina robe za COVID bolnice

Prikupljeno je 663.370 dinara u okviru akcije pomoći namenjene pacijentima u COVID bolnicama i ambulanti u Vranju.

U sklopu akcije koju je organizovao Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO), do sada je na račun Centra uplaćeno 491.949 dinara, a preko sajta donacije.rs 171.421 dinar.

- Spontano pokrenuta akcija Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, za prikupljanje srdstava za vranjske Kovid Bolnice pokrenula je pravu lavinu humanosti, na jugu Srbije.

Akcija će trajati do petka 17. jula kada će donacija biti uručena.

Pored vranjskih Kovid bolnica i Kovid ambulante na insistiranje naših sugrađana deo donacije preusmeriće se i na surduličku Kovid bolnicu.

Do sada smo zbog urgentnih molbi uručili mašinu za pranje i sušenje veša, 30 jastuka, 2 pulsna oksimetra, dva digitalna toplomera, 100 maski, 100 para rukavica, 5 litara sapuna, 10 litara asepsola, 12 litara akohola i ubruse, četvrtoj novootvorenoj Kovid bolnici u Vranju.

Zbog urgentne molbe, najveća Kovid bolnica u zgradi stare Hirurgije dobila je dva pulsna oksimetra.

Donacija je poslata i Zdravstvenoj stanici u selu Vlase - oni su dobili beskontaktni toplomer, maske, rukavice i medicinski alkohol.
Obaveštavaćemo vas o svakoj novoj pristigloj donaciji u novcu i na dalje.

Što se tiče donacija u robi, u toku vikenda ce biti urađen popis, pa ćemo i o tome obavestiti javnost – rekla je Jelena Marinković, portparolka CMTDO.

Prema njenim rečima svaki donator je evidentiran i svakodnevno se na stranici centra spisak donatora ažurira, do sada ih je preko 200.
- Najveća donacija je 100.000, najmanja 500 dinara, ali imaju jednaku vrednost.

Među donatorima su brojni pojedinci, sve kompanije ne samo iz Vranja, već i iz Bujanovca, Preševa i Trgovišta.

Uključena su i javna preduzeća i pojedinci.

Gotovo svaki Vranjanac je izdvojio bar po litru sredstva za higijenu.

Ovakvo jedinstvo se ne pamti i to ovu akciju čini još važnijom – rekla je Marinković i dodala da su se i druge organizacije iz NVO sektora priključile akciji.

Akcija je organizovana pod sloganom „Naš grad, naši ljudi, naša zemlja“.

Za one koji nisu u Vranju, a žele da pomognu, otvoren je i namenski tekući račun, a uputstvo za ovaj vid pomoći nalazi se u nastavku.

Najnovije vesti