Prijem za učesnike Zlatnog puža u Gradskoj kući FOTO

Za učesnike Internacionalne radionice animiranog filma Zlatni puž u Vranju u sredu su svečani prijem u Gradskoj kući priredili zamenica gradonačelnika Zorica Jović i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković.

"Vranje je osim po Bori Stankoviću, Ocu Justinu Popoviću, trubi i folkloru, od 1987. godine postalo poznato i po ŠAF–u.

Gosti ste ustanove koja osvaja veliki broj nagrada u zemlji i svetu, pa mogu da izrazim veliko zadovoljstvo što zaposleni istim žarom i istom energijom godinama rade predano, jer reč je o ljudima koji su odrasli u ŠAF-u i sada svoje znanje prenose novim generacijama.

Lokalna samouprava i rukovodstvo grada Vranja pružaju im veliku podršku", istakla je Jović.

Ona je podsetila na osnivače ŠAF-a Miroslava Simonovića i pokojnog hirurga Vukašina Antića koje, kako je kazala, "ne smemo da zaboravimo".

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković izrazio je zadovoljstvo pred gostima iz zemlje i inostranstva što su se radionice sa online platforme vratile u prostorije ŠAF-a.

"Ovogodišnja, 14. Internacionalna radionica animiranog filma, ima još veći značaj zbog obeležavanja 35 godina postojanja ŠAF-a.

Izuzetno smo ponosni na našu Školu animiranog filma, veoma poštujemo rad svih zaposlenih na promociji pravih vrednosti kroz izradu animiranog filma i što na jednostavan način šaljete ozbiljne životne poruke i tako sve nas, a posebno polaznike činite boljim ljudima", naglasio je Tričković.

U ime učesnika radionice obratila se Karla Boljoni iz Italije, osvrnuvši se na značaj animiranih fiilmova i rad udruženja Avisco, čiji je osnivač.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...