Prijem za pripadnike 4. brigade: Vojska i Grad na istom zadatku FOTO

Prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske priredio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima, u četvrtak u sklopu svečanosti obeležavanja Dana grada.

Čestitajući Dan brigade i sutrašnju slavu, Svetog Atanasija Velikog, gradonačelnik se zahvalio predstavnicima vojske na svemu što su učinili za dobrobit Vranja i njegovih žitelja.

- U protekloj godini imali smo izuzetnu saradnju, uz razumevanje i uzajamno poštovanje.

Na terenu sam video koliko vas poštuje narod i ovaj prijem je vama u čast, časnim čuvarima naše domovine i srpske trobojke.

Profesionalnim odnosom i uzajamnim poštovanjem zaslužili ste bezuslovno poverenje ne samo Vranjanaca već i stanovnika čitavog Pčinjskog okruga - rekao je Milenković.

On je konstatovao da za stručnost i profesionalizam vojske grad veliku zahvalnost duguje komandantu Kopnene vojske general-potpukovniku Milosavu Simoviću i komandantu Četvrte brigade KoV brigadnom generalu Slobodanu Stopi.

Milenković je podsetio da je grad Vranje pružio podršku u aktivnostima na izgradnji stanova namenjenih pripadnicima snaga bezbednosti.

- Zahvaljujući tome početkom marta biće uručeni ključevi prvim stanarima i to je jedan od načina da se kao rukovodstvo grada odužimo vojsci na njenom doprinosu i razvoju lokalne zajednice - istakao je Milenković.

Komandant 4. brigade Kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa zahvaljujući se na prijemu, rekao je da je vojska u protekloj godini "učinila mnogo da poboljša operativne sposobnosti i uslove rada svojih pripadnika".

- Bilo nas je na poligonima i vežbalištima širom Srbije na kojima smo obučavali naše pripadnike za izvršavanje namenskih zadataka.

Naš prioritet je obuka, jer moramo biti obučeni i osposobljeni za realizaciju sve tri misije Vojske Srbije.

Možemo da se pohvalimo da je naš 41. Pešadijski bataljon drugi put zaredom proglašen za najbolju jedinicu u Kopnenoj vojsci, što je priznanje za sve ono što radimo.

Prošle godine opremljeni smo sa šest novih oklopnih borbenih vozila, i to umnogome jača našu operativnu sposobnost.

Zahvaljujem se rukovodstvu grada na izuzetno visokom stepenu saradnje i nesebičnoj podršci koju nam pruža naglasio je Stopa.

On je građanima Vranja čestitao 31. januar - Dan grada.

Najnovije vesti