Prijava na konkurs MUP-a za vatrogasce-spasioce do 9. aprila

Ministarstva unutrašnjih poslova podseća da je u toku konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, na koji se zainteresovani mogu prijaviti zaključno sa 9. aprilom.

U Pčinjskom okrugu na obuku će biti primljeno 9 vatrogasaca.

Dva polaznika za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Vranje, isto toliko za Bosilegrad, po jedan za Bujanovac i Trgovište i tri za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Preševu.

Pravo učešća na konkursu ima osoba koja ispunjava sledeće uslove: da je državljanin Republike Srbije, da najmanje godinu dana ima prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, da nema manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa, da ima završenu srednju školu, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "C" kategorije, da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

- Napominjemo da pravo učešća ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije, a nije položilo vozački ispit "C" kategorije, uz obavezu da ga položi u roku od 1,5 godine od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica - navode iz MUP-a.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Tekst konkursa možete pogledati OVDE.

Najnovije vesti