Prezentacija programa pomoći održivom povratku raseljenih na KiM

U sali Narodne odbrane, u zgradi Gradske uprave Vranja, u četvrtak od 10 časova biće održana javna prezentacija u okviru projekta „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo“, koju organizuje Arbeiter Samariter Bund (ASB), u saradnji sa gradom Vranjem i organizacijom CenTriR.

- Cilj javne prezentacije je predstavljanje programa pomoći porodicama interno raseljenih lica u njihovim nastojanjima za održivi povratak na Kosovo.

O ovoj temi govoriće predstavnici organizacije Arbeiter–Samariter–Bund (ASB), opštine Vranje i Centra za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR), koji zajednički realizuju projekat koji će informisali javnost i upoznati interno raseljena lica sa vrstama pomoći koje će biti dostupne povratnicima u naredne dve godine.

Povratnicima na Kosovo je namenjena pomoć u vidu paketa nameštaja i bele tehnike, obuka za mlade za rad u Informaciono-komunikacionom sektoru, podrške razvoju poslovnih ideja povratnika, grantova u vidu mašina i opreme za početak poslovanja - navodi se u pozivu organizatora.

Projekat se sprovodi u minimum 10 lokalnih samouprava u Srbiji, a među njima su osim Vranja i Bujanovac, Kruševac, Kragujevac, Kraljevo, Čačak, Raška, Vrnjačka Banja, Trstenik i Aranđelovac.

Finansiran je sredstvima Evropske unije u okviru programa „EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika“.

Najnovije vesti