Prezentacija Evropskog dnevnika u sredu u Gradskoj biblioteci

Prezentacija jubilarnog desetog izdanja "Evropskog dnevnika" za učenike i profesore srednjih škola u Vranju biće održana u sredu 15. januara od 13 časova u Javnoj biblioteci Bora Stanković.

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je deseti jubilarni nagradni konkurs "Evropski dnevnik" za kreativne i inovativne radove.

Poziv je otvoren za sve srednje škole u Srbiji do 31. januara 2020. godine.

Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji "Evropski dnevnik 2019/2020" i to: "EU i Srbija", "EU u tvom svakodnevnom životu", "Mitovi o EU","Ljudska prava", "Životna sredina i klimatske promene", "Prevencija nasilja" i "Evropa – ujedinjeni u raznolikosti".

Učenici, uz mentorsku podršku profesora, svoje radove mogu kreirati u pet različitih kategorija - fotografija, dizajn, video format, strip/karikatura ili multimedijalni format.

Najboljih 15 radova (po tri u svakoj kategoriji) biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju.

Pravo učešća na nagradnom konkursu imaju učenici prvog, drugog i trećeg razreda svih srednjih škola u Srbiji.

Prezentacija u sredu održaće se u Javnoj biblioteci Bora Stanković, u sali Periodike na prizemlju.

Tekstovi u sklopu projekta „Internet eko reporteri“ sufinansirani su sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove ministarstva.

Najnovije vesti